Тайните на Аляска

Аляска

Аляска е гигантска погранична земя с огромни необитаеми местности. Тук са най=високият връх и най-големият национален парк в САЩ. Тази мразовита и далечна пустош обхваща над 1.5 милиона км² със 17 планински вериги, 106 000 км брегова ивица, около 3000 реки и над 3 милиона езера. Дали суровият свят на Аляска крие тайни от други светове?

От векове необятната и сурова пустош на Аляска е известна, че в този район изчезват безследно много хора. Всяка година тук изчезват между 500 и 3000 души. И голяма част от тези изчезвания са необясними.

На 16 октомври 1972 г. се случва едно от най-известните изчезвания в американската история. Конгресменът от Луизиана, Хейл Богс излита с двумоторна „Чесна“ от Анкъридж за Джуно. С него е местният конгресмен Ник Бегич. Опитите за връзка с пилота по радиото са последвани от злокобна тишина и никой не чува нищо за тях. Изчезването на двамата американски конгресмени става световна сензация. Предприета е безпрецедентна спасителна операция, но не откриват нищо, дори и парченце метал от самолета. Изчезването на конгресмените остава мистерия.

Стотици самолети изчезват безследно при полети над Аляска. Мнозина обвиняват лошото време и враждебния терен, но района е известен със странните си феномени, зад които се крие може би нещо повече от това.

На 10 февруари 2023 г. един изтребител F-22 сваля неидентифициран летящ обект, кръжащ на 16 км над северния бряг на Аляска. Новината се превръща в световна сензация.

В тази обширна територия се наблюдават анормални явления от над 100 г., подобно на Бермудския триъгълник и Дяволския триъгълник в Япония.

Гражданският пилот Тео Чесли, който лети над Аляска близо 40 г. е чувал безброй истории за странни срещи в небето, но остава скептик до 2019 г., когато преживява нещо изумително, прелитайки над връх Шишалдин – активен вулкан на остров Унимак в Алеутския архипелаг.

Една сутрин в края на октомври 2019 г. Чесли има редовен полет от Сандпойнт до Дъч Харбър с трима пътници на борда. На половината път приближава вулкана от север.

Времето е било хубаво и с добра видимост. Пилотът и пътниците видели нещо в небето на около 24 км южно от вулкана – хоризонтален, движещ се обект с формата на диск и почти съвършена симетрия.

Продължават полета, а дискът става все по-очевиден, спира до планината и заема вертикална позиция. Чесли и пътниците знаят, че пред очите им се случва нещо необикновено, но не се сигурни какво точно. Пилотът се помислил, че ако това е кръгче дим, не би трябвало да спре, да се обърне и да запази формата си, а просто ще се разсее.

Докато наблюдават странния обект, са шокирани и от втора аномалия, която сякаш излита от кратера на вулкана сред облак бял дим.

В същото време до склона на планината се появява зелена сфера.

Не след дълго обектът, излязъл от кратера, влетява във вертикалния диск и той се разтегля във формата на обица. Планината е грамадна, а обектът е привлякъл погледите им от 80 км, което означава, че размерът му е поне около 800 метра.

Тогава пилотът решава, че не иска да остава повече на това място и да подлага пътниците и себе си на неизвестни последици.

Вероятно в снимките, които е направил Чесли се крият и други улики, които все още са останали незабелязани. Но е сигурно, че са свидетелство за странните аномалии над Аляска, за които се говори от много време. Пилотът Тео Чесли докладва за една от най-значимите и достоверни срещи с НЛО.


Тази статия е възпроизведена от поредицата „Извънземни от древността“, History Channel

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *