Ветеран от британските специални части твърди, че през 80-те години е свалено НЛО

свалено НЛО

AI илюстрация

Пенсиониран британски ветеран твърди, че звено на MI6 (военна разузнавателна служба на Обединеното кралство) са открили паднал извънземен обект в северна Англия в края на 1980 г. Франк Милбърн , ветеран от парашутния полк на британската армия, разказва подробности за операцията, които е научил от негов колега от британското военно разузнаване. Милбърн твърди, че бившият му партньор, когото той нарича с псевдонима „Джон“, е участвал в операцията.

В ексклузивно интервю за британския вестник DailyMail.com, Милбърн разкрива смразяващи подробности, заявявайки, че с това иска да подкрепи скорошните твърдения на американски информатори за програмата „Тайно възстановяване на НЛО“. Според Милбърн през 80-те години Джон е работил за секретно звено, известно като „E Squadron“, специализирано в тайни, нелегални и паравоенни операции. E Squadron или бившето „The Increment“, сформира екипи от най-опитните и доверени бойци на специалните сили на Обединеното кралство: Специалната въздушна служба (SAS), Специалната плавателна служба (SBS) и Специалният разузнавателен полк (SRR).

Британският ветеран Франк Милбърн в Ирак, 1997 г. / Снимка: Франк Милбърн

В операцията, според Милбърн, са участвали около 20-30 специални части, чиято задача е била да охраняват и транспортират неидентифициран летателен апарат, разбил се в Северна Англия, след като е бил свален от Кралските военновъздушни сили. Милбърн добавя, че според Джон в кораба е имало и биологични същества, които са избягали, преди военните да отидат.

След като обезопасяват района, някои от екипите издирват бегълците от кораба, но не се съобщава дали са имали резултат.

Милбърн отказва да разкрие самоличността на бившия си партньор Джон от съображения за сигурност, но казва, че му има пълно доверие.

Разказът на Милбърн е поредният от многото скорошни рапорти за срещи с НЛО в британското въздушно пространство. Според доклади на британски и американски военни пилоти е имало многобройни срещи с неидентифицирани летящи обекти, които с много надвишават възможностите на конвенционалните самолети.

Въпреки всички твърдения, Министерството на отбраната на Обединеното кралство отрича каквито и да било операции за транспорт и проучване на НЛО или съществуването на неидентифицирани военни заплахи в британското въздушно пространство.

Разсекретени доклади обаче от Службата за отбранително разузнаване на Обединеното кралство през 2000 г. потвърждават съществуването на неидентифицирани въздушни явления. В доклад на Щаба на военното разузнаване на на Обединеното кралство се казва, че съществуването на „Необясними въздушни явления“ (UAP) е „безспорно“.

Тези нагласи повдигат отново възможността (въпреки напредъка в последните години) правителствата да крият информация за наличието на напреднали технологии с неизвестен произход. Чрез новите технологии стават известни все повече факти и дебатът за съществуването на извънземен живот и укриването на информация от правителствените органи продължава да е актуален.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *